Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Να βρεθούμε στο πλευρό των εργαζομένων στους ΟΤΑ. Κανένας απαθής στην νέα υποβάθμιση των δήμων. Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο στο δήμο Ωραιοκάστρου.







ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 13/11/2012


‘Όλα τα κορυφαία όργανα των ΟΤΑ ΚΕΔΕ και ΠΕΔ, αλλά και όλα τα δημοτικά συμβούλια ανά την Ελλάδα συνεδριάζουν έκτακτα για το θέμα των απολύσεων που υποβαθμίζουν ακόμη παραπέρα την αυτοδιοίκηση.
Όλοι  τάσσονται κατά των επαίσχυντων  απολύσεων που στέλνουν  τους εργαζόμενους στον Καιάδα της ανεργίας. Που στέλνουν τους εργαζόμενους στη φυσική εξόντωση, εκεί που  οδηγούν τα μνημόνια και  εκτελούν διαδοχικά  οι κυβερνήσεις, ενάντια σε όλες τις προεκλογικές εξαγγελίες τους.
Οι απολύσεις των εργαζομένων θα έχουν καταστροφικά αποτελέσματα όχι μόνο για την προσωπική τους ζωή, αλλά και για την παραπέρα λειτουργία των δήμων και συγκεκριμένα του δήμου Ωραιοκάστρου


Ζητάμε την άμεση σύγκληση έκτακτου δημοτικού συμβουλίου για να εκφράσουμε ομόφωνα την πλήρη αντίθεση μας στο θέμα της διαθεσιμότητας- απόλυσης  των εργαζομένων.
Να αποφασίσουμε ότι η δημοτική Αρχή δεν θα δώσει κανένα στοιχείο που τους αφορά και να μην αποσταλούν καταστάσεις και στοιχεία που αφορούν στη σύνθεση του προσωπικού. Επίσης και ότι δεν θα δοθεί κανένα στοιχείο από το δήμο, ούτε για την υπαγωγή  προσωπικού σε καθεστώς διαθεσιμότητας αφού κάτι τέτοιο  θα είναι προάγγελος απολύσεων.

Ο δήμος σαν ένας λαϊκός θεσμός δεν μπορεί να καταστεί συνένοχος σε τέτοιες εγκληματικές πολιτικές. Εμείς σαν αιρετοί δεν  επιτρέπεται να συμμετέχουμε σε διαδικασίες που είναι ενάντια στο δημόσιο συμφέρον.

Γι’ αυτό να καλέσουμε την  Κυβέρνηση να επανεξετάσει και το θέμα που αφορά τη διαθεσιμότητα – απόλυση εργαζομένων, αλλά και το θέμα των συνεχών περικοπών της χρηματοδότησης  των ΟΤΑ που οδηγούν στην ουσία τους δήμους στην αναστολή των υπηρεσιών τους και απειλούν την τοπική κοινωνική συνενοχή.   

 Αστέριος Γαβότσης
Επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης πολιτών              
«ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.