Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Πέθανε ο αγαπημένος ηθοποιός της θεσσαλονίκης Νίκος Ναουμίδης



Από τους ιδρυτές του "Θεατρικού εργαστηρίου" την περίοδο της Χούντας , έπαιξε σε δεκάδες παραστάσεις, συνεργάστηκε με το Κρατικό θέατρο Βόρειας Ελλάδας, όπου σκηνοθέτησε σειρά "Λογοτεχνικών πρωινών" (θεατροποιημένα αφιερώματα σε λογοτέχνες ), καθώς και με θεατρικά σχήματα της πόλης.

Ο ηθοποιός Νίκος Ναουμίδης, ο γνωστότερος ίσως άνθρωπος του θεάτρου στην Θεσσαλονίκη, πέθανε το Σάββατο το βράδυ από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 63 ετών.
Ήταν μέλος της επιτροπής θεάτρου του Δήμου Θεσσαλονίκης.
  Ήταν ο συνεχιστής του οράματος του Μίνου Βολανάκη για την ανάδειξη του λατομείου "Γένεσις" της Νεοχωρούδας ως έναν ιδιαίτερο χώρο πολιτιστικής έκφρασης της θεσσαλονίκης, για τον λόγο αυτο του εμπιστεύτηκε ο τότε δήμαρχος του Δήμου Καλλιθέας Δημήτρης Σαραμάντος, την καλλιτεχνική επιμέλεια των εκδηλώσεων που γινόταν στον χώρο αυτο απο το 2007 έως το 2011. Ηταν ιδιαίτερα αγαπητός στους κατοίκους της Νεοχωρούδας.  
Η τελευταία του εμφάνιση ήταν τον περασμένο Μάιο, όταν στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Θεσσαλονίκης στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου ερμήνευσε -σε μια παράσταση στο αμφιθέατρο του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού- σύνθεση ποιημάτων του   Κ. Καβάφη.


 Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα 8 Ιουλίου ωρα 5μ.μ στον Ιερό Ναό Αγ. Παντελεήμονα Αμπελοκήπων   στη Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.