Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

«ΟΣΟΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΕΞΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΛΥ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥΣ ΤΟΥΣ»( ΠΛΑΤΩΝ).



ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗTA 17/2013                                                                                        
      ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

1.ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ
Πολιτικός ειν' ανθρωπάκι που λέει ψέμματα σωρό. Τα παίρνουν οι δημοσιογράφοι και μας τα χώνουν στο λαιμό. Γι' αυτό κι εσύ άραξε σπίτι στον καναπέ με κρύα μπύρα κι άσε τον γείτονα να τρέχει και να ψηφίζει για σωτήρα.(WILLAM B. YEATS). ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ;

2.ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 1944
Τα λόγια αυτά τα γράφω στη μνήμη του Πατέρα μου που γεννήθηκε το 1912 στην Τυρολόη της ελληνικότατης Ανατολικής Θράκης. Ήρθε ξυπόλυτος  πρόσφυγας στη Θεσσαλονίκη, παιδί ακόμα και ορφανός από πατέρα. Δούλευε και κοιμόταν σε έναν μύλο μέχρι που κατετάγη στην Ελληνική Βασιλική Χωροφυλακή ως απλός χωροφύλακας .Δεν ήταν από «τζάκι» ,δεν είχε μπάρμπα στην «Κορώνη» ,δεν πήρε ποτέ βαθμούς, τιμητικές διακρίσεις ή αξιώματα. Και όμως πάντα μου έλεγε:
 Παιδί μου εμείς σώσαμε την Πατρίδα. Τον Δεκέμβριο του 44, τη Θεσσαλονίκη την κατέλαβαν οι κατσαπλιάδες. Έλληνες πατριώτες ήρθαν στο σπίτι μας, στην Αγ.Σοφίας και μου είπαν:
 -"Μιλτιάδη, φύγε, ο ΕΛΑΣ συλλαμβάνει και εκτελεί με συνοπτικές διαδικασίες τους αστυνομικούς".
-" Μα δεν έκανα κανένα έγκλημα ,πάντα την Πατρίδα υπηρετούσα".
-" Δεν έχει σημασία επέμεναν, φύγε".
Έτσι μέσα στο αμπάρι ενός σαπιοκάραβου βρέθηκα στην Αθήνα. Πρώτα στα παλιά ανάκτορα και μετά στο Σύνταγμα Μακρυγιάννη. Λίγα σημεία της πρωτεύουσας είχαν παραμείνει ελεύθερα. Εκεί είχαμε μαζευτεί κάθε είδους Έλληνες: Στρατιωτικοί, Χωροφύλακες, Πυροσβέστες, Πολίτες. Πόσοι ήμασταν ; Δεν ξέρω. Λίγοι σε σχέση με τους συμμορίτες.
 Η μάχη ήταν σκληρή. Όμως γνωρίζαμε ότι, αν πέσει του Μακρυγιάννη, χάνεται η Αθήνα και μαζί της όλη η Ελλάδα .Εκτελώντας τις διαταγές της ελληνικής κυβέρνησης με πρόεδρο τον Γεώργιο Παπανδρέου, τον "Γέρο της Δημοκρατίας", πολεμήσαμε με νύχια και με δόντια. Και νικήσαμε .Σώσαμε τη Πατρίδα. Δεν την αφήσαμε να γίνει Αλβανία.
 Μη το ξεχάσεις ποτέ αυτό παιδί μου. Σου εύχομαι να μη ζήσεις τέτοιες καταστάσεις .Αν όμως χρειασθεί να κάνεις το ίδιο .Μην αφήσεις την Ελλάδα να χαθεί.
Πόσο επίκαιρα είναι τα λόγια σου ,Πατέρα; Που είσαι να πολεμήσουμε μαζί σήμερα που πάλι η Πατρίδα κινδυνεύει να γίνει Αλβανία;
Δημήτρης Μ. Βαλασίδης.
Αξιωματικός εα-Οικονομολόγος-Συγγραφέας.


4. ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 2 ΕΤΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ.
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες στην  Καλαμαριά  Θεσσαλονίκης,στο ουζερί '' Κάλυμνος'' η συνεστίαση του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ για τα 2 χρόνια παρουσίας του στη πολιτική ζωή της χώρας. Η πατριωτική δημοκρατική κίνηση Αποστράτων Αξιωματικών  των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας με την στήριξη και απλών Ελλήνων πολιτών ιδρύθηκε στις 21 Νοεμβρίου του 2011 με στόχο την απαλλαγή της Πατρίδας μας από το φαύλο πολιτικό κατεστημένο της μεταπολίτευσης και την επάνοδο της χώρας στην ανάπτυξη και την ευημερία.  Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν απηύθυναν χαιρετισμό: ο πρόεδρος του κόμματος Αργύρης Σαρήπαπας ,ο πρόεδρος της οργάνωσης της περιφ. ενότητας Θεσσαλονίκης Δημήτρης Βαλασίδης και ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης ''ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΛΗ ΕΛΗΝΙΚΗ" που υποστηρίζεται και από τον Σύνδεσμο Εθνικής Ενότητας , υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Κουριαννίδης. Παρέστη επίσης και ο πρόεδρος και μέλη της οργάνωσης Μακεδονίας-Θράκης του κόμματος '' ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ"Γιώργος Σύρπης. Οι παρευρισκόμενοι διασκέδασαν με τα υπέροχα παλαιά τραγούδια που ερμήνευσαν με την εκπληκτική φωνή τους  το  μέλος του θρυλικού συγκροτήματος ΟΛΥΜΠΙΑΝΣ Στάθης Ιωαννίδης και ο γιος του Μίλτος.Όλα τα μέλη και οι φίλοι αποχώρησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις και με υπόσχεση για ακόμη μεγαλύτερη στήριξη του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ,εν όψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών και ευρωεκλογών που θα πραγματοποιηθούν στις 18 Μαΐου 2014.

5. ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΥ ΣΑΡΗΠΑΠΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ
Ο πρόεδρος του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ Αργύρης Σαρήπαπας, συνοδευόμενος από την Α' Αντιπρόεδρο Κωνσταντία Καλαμπαλίκα, τον πρόεδρο της περιφερειακής οργάνωσης Κεντ. Μακεδονίας Χρήστο Βενέτη και τον πρόεδρο της οργάνωσης περιφ. ενότητας Θεσσαλονίκης Δημήτρη Βαλασίδη, επισκέφθηκε στις 18 Νοεμβρίου 2013 την Κατερίνη.
Είχαν πολύωρη συνεργασία με τον πρόεδρο  και τα μέλη του πολιτικού συμβουλίου της οργάνωσης της περιφ. ενότητας Πιερίας για οργανωτικά και άλλα θέματα. Στη συνέχεια ο πρόεδρος μίλησε σε μεγάλο αριθμό στελεχών, μελών και  φίλων του κόμματος, σε μια κατάμεστη αίθουσα  και αναφέρθηκε στην τραγική κατάσταση που οδήγησαν την Πατρίδα οι πολιτικοί που κυβέρνησαν τις τελευταίες δεκαετίες και τόνισε ότι η μόνη λύση εξόδου από την κρίση είναι η υπερψήφιση πατριωτικών κομμάτων όπως ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.