Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Δημήτρης Σαραμάντος: «Εμείς δεν λέμε ΘΑ κάνουμε, ΗΔΗ κάνουμε»! Μεγαλειώδης συγκέντρωση Νίκης της Παράταξης «Ωραιόκαστρο Τώρα!»


Δημήτρης Σαραμάντος Ωραιόκαστρο Τώρα,

 
 «Δεσμευόμαστε και στην επόμενη πενταετία να παραμείνουμε μια διοίκηση για όλους και να ολοκληρώσουμε ό,τι ξεκινήσαμε το 2010», τόνισε ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Δημήτρης Σαραμάντος, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής 16 Μαϊου στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του συνδυασμού του «Ωραιόκαστρο Τώρα!».

«Εμείς δεν λέμε ΘΑ κάνουμε, ΗΔΗ κάνουμε!», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου, απαριθμώντας τα όσα έχει πετύχει μόλις μέσα σε μια τριετία η σημερινή διοίκηση του Δήμου.

Παρουσίασε παράλληλα τις προτάσεις του «για να κάνουμε το Δήμο Ωραιοκάστρου ένα Δήμο αυτάρκη, ιδανικό τόπο για να ζει και να δημιουργεί κάποιος», όπως επισήμανε.

«Το όραμά μας για τη νέα πενταετία είναι να κάνουμε τον τόπο μας μια μεγάλη οικιστική περιοχή, ιδανική για κατοικία, που παράλληλα, με την αξιοποίηση των τριών ΒΙΟΠΑ που υπάρχουν εντός των ορίων του Δήμου και τη δημιουργία θερμοκοιτίδας νέων επιχειρήσεων που θα δημιουργήσουμε, θα είναι ένας δήμος της ανάπτυξης, που θα δίνει δουλειά στους ανθρώπους του», σημείωσε. Τόνισε δε ότι προχωρά η πολεοδομική επέκταση στο Ωραιόκαστρο και μέσα στο 2014 θα προκηρυχθούν οι επεκτάσεις σε Μυγδονία και Καλλιθέα.

Το οικονομικό θαύμα
 
«Όλοι σήμερα στο νομό Θεσσαλονίκης γνωρίζουν για το οικονομικό θαύμα που πετύχαμε μειώνοντας τις δανειακές υποχρεώσεις που βρήκαμε όταν αναλάβαμε, από 16 εκατομμύρια σε μόλις 4,5», είπε ο κ. Σαραμάντος, υπενθυμίζοντας ότι αυτό έγινε ενώ έγινε παράλληλα μείωση ρεκόρ στα δημοτικά τέλη (045% στο Ωραιόκαστρο και -27% στη Μυγδονία).

«Όταν το 2010 το εξαγγείλαμε μας χλεύαζαν, έλεγαν δεν θα γίνει. Σήμερα, λένε ότι δεν θα κάνουμε και την περαιτέρω μείωση κατά 20% μέσα στην πενταετία, που έχουμε δεσμευτεί. Τον Οκτώβριο θα γίνει η πρώτη μείωση και κάθε Οκτώβριο θα κατεβάζουμε τα τέλη κατά 4%», σημείωσε.

Ο κ. Σαραμάντος ανακοίνωσε ότι μέσα στον Ιούνιο εγκαθίσταται ο εργολάβος για το έργο της επέκτασης του αποχετευτικού δικτύου στο Ωραιόκαστρο, ενώ αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο που έχει γίνει στη Μυγδονία όσον αφορά την ύδρευση, όπου πλέον το νερό του Δρυμού πίνεται, όσο και στην αποχέτευση, όπου το δίκτυο επανασχεδιάζεται από την αρχή.

«Τα πετύχαμε όλα αυτά επειδή εργαστήκαμε σκληρά πολλές φορές μέχρι και 20 ώρες την ημέρα», είπε ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου και επισήμανε πως όσοι θέλουν να είναι διοίκηση ενός δήμου θα πρέπει να εργαστούν πολύ πάνω από 10 ώρες την ημέρα σε επίπεδο δημάρχου. Δεν υπάρχει διπλή ενασχόληση, ή είσαι δήμαρχος ή κάνεις το επάγγελμά σου», ανέφερε με νόημα…

Ακόμη, ο κ. Σαραμάντος τόνισε ότι: «Κάποιοι μας κατηγορούν ότι δεν έχουμε φέρει ευρωπαϊκά προγράμματα στο Δήμο. Και το λένε αυτοί που όταν ήταν επί 16 χρόνια στη διοίκηση του Δήμου και ασχολούνταν μάλιστα επαγγελματικά με τα ευρωπαϊκά προγράμματα, από το 1994 μέχρι το 210 δεν έφεραν ούτε ένα ευρώ από την ΕΕ!».

Η διαφάνεια
Και πρόσθεσε: «Τολμούν ακόμη να μιλάνε ορισμένοι για διαφάνεια, τη στιγμή που ακόμη δεν έχουν κάνει καν καταχώρηση στο διαδίκτυο των εκλογικών τους δαπανών, όπως απαιτεί ο νόμος. Και φυσικά αρνούνται συστηματικά να παρουσιάσουν το Πόθεν Έσχες τους. Εμείς τους προκαλούμε και σήμερα, από εδώ, να παρουσιάσουμε όλοι στον κόσμο τα στοιχεία για την περιουσιακή κατάσταση του καθενός μας, για να δει ο κόσμος ποιος έγινε πλουσιότερος από την ενασχόληση με την Αυτοδιοίκηση και ποιος φτωχότερος».

Ο κ. Σαραμάντος κάλεσε τους δημότες να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες της Κυριακής και πρόσθεσε ότι ο ίδιος και η παράταξή του θα τιμήσουν και αυτή την εντολή που θα λάβουν για τη νέα πενταετία, όπως έκαναν στην τριετία που διανύουμε.

«Πάντα προχωρούσαμε μαζί, με ανοιχτές τις πόρτες του δημαρχείου για όλους», είπε ο κ. Σαραμάντος. Και στη νέα κρίσιμη πενταετία, θα πορευτούμε ως συνεργάτες, για το κοινό καλό και για να χτίσουμε το Δήμο Ωραιοκάστρου που ονειρευόμαστε για μας και τα παιδιά μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.