Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Δημήτρης Σαραμάντος: Εμείς συμπράττουμε με τους πολίτες, δεν κάνουμε μυστικές συμφωνίες


Δημήτρης Σαραμάντος,

 
«Εμείς δεν κάνουμε μυστικές συμπράξεις. Εμείς συμπράττουμε με τους πολίτες. Αυτό κάναμε και το 2010, αυτό θα κάνουμε και φέτος. Κανείς δεν μπορεί να πείσει τους πολίτες κατά τα συμφέροντά του. Οι συμπολίτες μας ξέρουν και θα αποφασίσουν με γνώμονα το καλό του τόπου».
Αυτό υπογράμμισε ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Δημήτρης Σαραμάντος, στον ανοιχτό διάλογο που έκανε με τους πολίτες στο Κονταξοπούλειο Γυμναστήριο την Παρασκευή 23 Μαΐου.
Στο ντιμπέιτ αυτό, ο έτερος υποψήφιος δήμαρχος, Αστέριος Γαβότσης, όχι μόνο δεν παρέστη, αλλά, ως γνωστόν, απέστειλε και εξώδικο προκειμένου να εμποδίσει την πραγματοποίησή του.

«Για μένα, δεν υπάρχει τίποτε πιο δημοκρατικό από το να συζητάμε με τους συμπολίτες μας, με τους οποίους τα τρία χρόνια που είμαστε στη διοίκηση, συνδιαμορφώνουμε την πολιτική μας για το Δήμο. Είναι κρίμα που κάποιοι άλλοι προτιμούν τα μαγειρέματα από την επαφή με τους πολίτες», σχολίασε επ’ αυτού ο κ. Σαραμάντος.
Ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου αναφέρθηκε στη «μεταμεσονύκτια συμμαχία» Γαβότση- Παπακωνσταντίνου ερωτηθείς από δημότες και για το ζήτημα του νερού του Δρυμού. «Πριν την πρώτη Κυριακή», είπε, «οι δύο τους αλληλοφαγώθηκαν για την πρόταση Παπακωνσταντίνου περί αντίστροφης όσμωσης. Μετά την ενέταξαν στην προγραμματική τους συμφωνία». Και πρόσθεσε ότι: «Ξαφνικά τα βρήκαν όλα στις διαπραγματεύσεις, αυτό με κάνει να πιστεύω ότι κάπου αλλού "πάει η βαλίτσα" κι όχι για το καλό του τόπου».
Ο κ. Σαραμάντος ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός και όταν ρωτήθηκε για τα δημοτικά τέλη στο Δήμο Ωραιοκάστρου. «Στόχος μας ήταν και είναι να μειώσουμε το κόστος ζωής στην περιοχή γιατί εμείς ζούμε εδώ. Ορισμένοι που θέλουν να διοικήσουν το δήμο από την Καλαμαριά λένε πολλά πράγματα, αλλά δεν γνωρίζουν τον τόπο που θέλουν να διοικήσουν…».
Ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις τόνισε ότι σε περίπτωση που συνεχίσουν να βελτιώνονται τα οικονομικά του Δήμου, χάρη στη σωστή διαχείριση της διοίκησής του, δεν αποκλείεται να υπάρξουν μειώσεις δημοτικών τελών ακόμη και μεγαλύτερες από 4% κάθε χρόνο. Αναφέρθηκε στο «οικονομικό θαύμα» που πέτυχε η διοίκησή του, κατεβάζοντας τις δανειακές υποχρεώσεις του Δήμου από τα 16 εκατομμύρια ευρώ στα 4,5 εκατομμύρια.
Μιλώντας για το νερό του Δρυμού τόνισε ότι είναι «στα σκαριά» άλλες τρεις γεωτρήσεις βάθους 250-300 μ. Αναφερόμενος στο αποχετευτικό της Μυγδονίας είπε ότι οι μελέτες επί διοίκησης Γαβότση στο δήμο Μυγδονίας ήταν κάκιστες και χρειάστηκε να ανασχεδιαστούν. Ερωτηθείς για την καθαριότητα, ανέφερε ότι «δεν φτάσαμε στο τέλειο, αλλά σταδιακά βελτιώνουμε συνεχώς την απόδοσή μας».
Δεσμεύτηκε, τέλος ότι η δική του διοίκηση θα συνεχίσει να αγωνίζεται ώστε οι βασικές δημοτικές υπηρεσίες να παραμείνουν στην ΤΑ και να μην περάσουν στον ιδιωτικό τομέα. «Η ξεκάθαρη στάση μας στο δημοψήφισμα για μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ και η σπουδή μας να διοργανωθεί κατά τον καλύτερο τρόπο στο Δήμο μας το δημοψήφισμα, είναι μια από τις πιο απτές αποδείξεις των προθέσεών μας», σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.