Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Αν τώρα κάποιος από εμάς αφήσει απλήρωτο κανά ΕΤΑΚ θα μας πάρει ο εξαποδώ... αυτούς όμως...


ΤΑΙΠΕΔ, ΕΤΑΚ, ΦΑΠ, ΕΤΗΔΕ,  τράπεζες Εθνική και Eurobank,


Όπως όλοι γνωρίζουμε, το ΤΑΙΠΕΔ τον Οκτώβρη του 2013 έχει πουλήσει 28 κτίρια του ελληνικού δημοσίου σε ιδιώτες, και πιο συγκεκριμένα στις τράπεζες Εθνική και Eurobank, προκειμένου στη συνέχεια να ενοικιάζει (τα κτίρια αυτά) από τους νέους τους ιδιοκτήτες.
Αυτό που δεν ξέραμε και το μάθαμε τη Δευτέρα...
 
... 19 Μαΐου, οπότε και πέρασε η σχετική δήλωση φόρου μεταβίβασης από το τμήμα Κεφαλαίου της ΔΟΥ Αμπελοκήπων είναι, ότι για την αγορά του κτιρίου της ΔΟΥ η αγοράστρια τράπεζα απαλλάσσεται βάσει νόμου, όχι μόνο από το φόρο μεταβίβασης, άλλα και από τα συμβολαιογραφικά έξοδα, έξοδα δικηγόρου, βάσει του μεσοπρόθεσμου (Ν. 3986/11 άρθρο 2 παρ.11, σε συνυδ. με άρθρο 5 και Ν. 4038/12 άρθρο 7 παρ.1) καθώς δε και από κάθε υποχρέωση καταβολής οποιουδήποτε φόρου αφορά στα ακίνητα π.χ. ΕΤΑΚ, ΦΑΠ, ΕΤΗΔΕ κλπ κλπ κλπ.
Οι κύριοι ήρθαν, αγόρασαν το κτίριο της τέως ΔΟΥ Σταυρούπολης (νυν Αμπελοκήπων), μαζί με το Αστυνομικό Μέγαρο της οδού Μοναστηρίου, έναντι 63.000.000 ευρώ και δεν πλήρωσαν ούτε μισό σεντ φόρο. Και στα επόμενα 20 χρόνια θα πληρώνουμε και νοίκι για να μένουμε στα ακίνητα μας...
Αν τώρα κάποιος από εμάς αφήσει απλήρωτο κανά ΕΤΑΚ θα μας πάρει ο εξαποδώ... αυτούς όμως...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.