Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας: «Ευχόμαστε να πάει καλά η διαπραγμάτευση για να πετύχει η πατρίδα μας»

Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας,

«Ευχόμαστε, ελπίζουμε και στηρίζουμε την ελληνική κυβέρνηση στη δύσκολη διαπραγμάτευση γιατί μας ενδιαφέρει να πετύχει η πατρίδα μας. Είμαστε όλοι πάνω στο ίδιο καράβι και μας ενδιαφέρει αυτό το καράβι να βγει με ασφάλεια στο λιμάνι.»,  ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας σήμερα, Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015, στην τηλεοπτική εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», με τους δημοσιογράφους Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Οικονόμου.
 
«Την ώρα που διαπραγματεύεται η νέα κυβέρνηση στο εξωτερικό έχει την στήριξη όλων μας. Πρώτη φορά στηρίζεται έτσι μία κυβέρνηση από το ευρύτερο φάσμα του πολιτικού κόσμου. Και έτσι πρέπει να γίνεται.
Σας θυμίζω, όμως, ότι στην προηγούμενη κυβέρνηση όταν ο πρωθυπουργός διαπραγματευόταν στο εξωτερικό, στην Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ οργάνωνε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και δυναμίτιζε το κλίμα των διαπραγματεύσεων», τόνισε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης και κατέληξε:

«Η κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να ξεκαθαρίσει τι εννοεί και να μην κρύβεται πίσω από τις λέξεις. Δεν μπορούμε να διαπραγματευόμαστε στο εξωτερικό με όρους εσωτερικής κατανάλωσης.
Προσπαθούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να μας πείσουν ότι δεν είναι μνημόνιο, ότι δεν υπάρχει τρόϊκα, όταν το αίτημα παράτασης που απέστειλε η κυβέρνηση στο Eurogroup, ζητάει την παράταση του Master Financial Assistance Facility Agreement, του ιδίου προγράμματος δηλαδή το οποίο απέρριπταν, και συμφωνεί για την εποπτεία του προγράμματος από την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, δηλαδή την τρόϊκα».
 
Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.