Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Χριστούγεννα, οικογενειακή γιορτή, γιορτή της ...οικογένειας!






Όσο και να μας φαίνεται παράξενο, τα Χριστούγεννα είναι βαθύτατα οικογενειακή γιορτή, χωρίς φαμφάρες, βεγγαλικά  και μεγαλοπιάσματα. Αυτό που συναντάμε στα «βομβαρδισμένα» χωριά του Δήμου Καλλιθέας, δυστυχώς δεν το βλέπουμε κάπου αλλού. Και εξηγούμαστε για να μην παρεξηγηθούμε...






Η φάτνη σε κάθε χωριό που είδαμε – και μας άρεσε, αφήστε μας να έχουμε αυτό το δικαίωμα δηλαδή να γράφουμε την γνώμη μας κι ας μην σας αρέσει- είναι το ποιο ωραίο σύμβολό των άγιων ημερών, που διανύουμε. Είναι το σύμβολο της γέννησης του Θεανθρώπου, είναι το σύμβολο της αγάπης του Θεού προς τον άνθρωπο, είναι το σύμβολο της ζωής, της οικογένειας – είτε είμαστε Χριστιανοί είτε μουσουλμάνοι, γιατί και οι Μουσουλμάνοι τιμούν και γιορτάζουν το γεγονός- είναι σημείο επαφής και συζήτησης παιδιά και γονείς και όποιος ζει στα « βομβαρδισμένα» χωριά του Δήμου θα έχει δει τα παιδάκια να βγαίνουν φωτογραφίες με τους γονείς ή με τους παππούδες τους στην φάτνη. Τι ποιο ωραία ανάμνηση και φωτογραφία. Τα δε Χριστουγεννιάτικα  δεντράκια  είναι ο ποιο καλύτερος και έξυπνος συμβολισμός του Δήμου Καλλιθέας – και επίκαιρος σήμερα με τον Καλλικράτη – της ένωσης του ενός Δήμου με όλα τα χωριά που τον περιλαμβάνουν. Έτσι απλά  και φτηνά, χωρίς φαμφάρες και πολλά έξοδα, κάθε χρόνο στολίζει ο Δήμος Καλλιθέας τις πλατείες των «βομβαρδισμένων» χωριών. Την δύσκολη περίοδο που περνάμε ή σπατάλες και τα περιττά  έξοδα είναι...περιττά. Αφού υπάρχουν και κάποιοι που μερίμνησαν να υπάρχουν, είναι άδικο και κρίμα στον βωμό της πολιτικολογίας, να πολιτικολογούμε χωρίς το πνεύμα των...Χριστουγέννων. 





Η οικονομική κρίση πρέπει να μας μάθει πολλά πράγματα για την από δω και πέρα ζωή μας. Δεν είναι ούτε ντροπή, ούτε κακό να διατηρείς στολίδια» που χρησιμοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, ντροπή είναι να σκορπάς από δω κι από κει άσκοπα, δημόσιο χρήμα, χωρίς να σκέπτεσαι ποιος θα τα πληρώσει και αν θα πληρωθούν οι προμηθευτές. Γιατί ως γνωστών σε όλους τους Δήμους – και φυσικά και στον Δήμο Καλλιθέας – τα οικονομικά τους δεν είναι και τόσο καλά.
Ας κάνουμε επιτέλους πράξη το σλόγκαν του «αείμνηστου» Κώστα Καραμανλή...σεμνά και ταπεινά!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.