Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Δεύτερο «χαστούκι» στην ανεύθυνη στάση ορισμένων στο θέμα της ΔΗΚΕΩ


Ωαραόκαστρο Τώρα, Δημήτρης Σαραμάντος, ΔΗΚΕΩ,


Δικαιώθηκε πλήρως η διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου στο θέμα των απλήρωτων εργαζομένων της ΔΗΚΕΩ, μετά τη δημοσιοποίηση και δεύτερης απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που επιτάσσει να εξοφληθούν ακόμη 13 εργαζόμενοι της ΔΗΚΕΩ, μετά την προ ημερών απόφαση που δικαίωνε το Δήμο μας σχετικά με την πληρωμή των εργαζόμενων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».
Το Ελεγκτικό Συνέδριο δέχεται ότι για την ανανέωση των συμβάσεων και αυτών των 13 εργαζομένων δεν απαιτείται δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και ζητά να εξοφληθούν εντάλματα πληρωμής συνολικού ποσού 16.098,80 ευρώ, που η αρμόδια Επίτροπος αρνούνταν την αποπληρωμή τους.


Πέρα από την ικανοποίησή μας για το γεγονός ότι οι προσπάθειες του Δημάρχου Δημήτρη Σαραμάντου υπέρ των εργαζομένων δικαιώθηκαν πλήρως, δεν μπορούμε να μη στηλιτεύσουμε τις δηλώσεις κάποιων άλλων, που προκάλεσαν τη γενική θυμηδία, ισχυριζόμενοι ότι… η δική τους παρέμβαση σε έναν υπουργό της κυβέρνησης προ 20 ημερών ήταν η αιτία να λυθεί το ζήτημα!
Προφανώς οι κύριοι αυτοί ή αγνοούν ότι η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και σε τόσο σοβαρά θέματα αποφασίζει με μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο, σκέψη και σε βάθος εξέταση των νομικών ζητημάτων, ή ονειρεύονται μια Πολιτεία όπου ο καθένας θα μπορεί να επηρεάζει τη Δικαιοσύνη κατά το δοκούν. Εκτός κι αν απλά οδηγήθηκαν σε αυτή την ανακοίνωση λόγω αμηχανίας για το «χαστούκι»που δέχθηκε η στάση τους να ψηφοθηρούν ασύστολα στις πλάτες των εργαζομένων της ΔΗΚΕΩ επί μήνες.
Ό,τι από αυτά και να συμβαίνει, δείχνουν πόσο ανεύθυνοι είναι και πόσο ακατάλληλοι να διοικήσουν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.